Een explosie van
Virtueel Assistenten

En dan...?

Toen ik in 2017 een tweede start maakte met een eigen bedrijfje, was het vak "Virtueel Assistent" heel erg in opkomst. Het secretariele beroep verdween naar de achtergrond. Naast mijn stoute schoenen zijn er heel veel andere stoute schoenen aangetrokken en schoten er als paddenstoelen VA-bedrijfjes uit de grond die net als ik aan de weg wilden timmeren. Gevolg; een explosie van VA's! Extra uitdaging; " hoe ga ik mezelf onderscheiden tussen deze massa van Virtueel Assistenten? Met dat timmeren wilde ik mijzelf graag onderscheiden door de uitdrukking: "gooi het maar over de schutting" te gebruiken. Puur omdat ik juist niet die Secretaresse in mantelpakje ben maar een echte rouwdouwer die van aanpakken weet en no nonsens keihard wil knallen voor ... Ja, voor wie eigenlijk? Weer zo'n uitdaging. Hoe bepaal ik mijn klantengroep? Lastig. Gaandeweg leer je genoeg mensen kennen in je netwerk via sociaal media, maar die zoeken net als jij ook hun weg in VA-land. 

Inmiddels is het zo vol in de VA-fabriek dat zelfs de VA's weer VA's zoeken. Goede zaak! Zo kun je netwerken, helpen en leren in een! Win-win zou ik zeggen. Maar waarom blijven die klanten na 2 jaar dan enkel druppelsgewijs binnen komen? Mijn doel is om uiteindelijk alleen maar voor mezelf (en voor anderen) te werken. Geduld is een schone zaak laten we maar zeggen en zegt het voort?

Al mijn Blogs

Virtueel Assistent
en dan...?

12 april
Meer lezen

Updates. Waarom zijn ze zo belangrijk?

13 Oktober
Meer lezen

Als ik kon toveren, kwam alles voor elkaar

08 oktober
Meer lezen

De blaadjes dwarrelen van de bomen, de herfst staat in volle bloei

03 Oktober
Meer lezen